Hoe het begon:

Als kind vond ik het altijd al geweldig om in de opvang van familie mee te helpen. Daar ging dan ook veel van mijn vrije tijd in zitten. Daarom was het voor mij een logische stap om na de HAVO verschillende opleidingen/cursussen te volgen op het gebied van kinderen (onder andere basis kinderopvang, en kinder- en jeugdpsychologie).

Tijdens en na mijn opleiding heb ik met veel plezier als aupair in binnen- en 2jaar in het buitenland gewerkt. Toen ik terug in Nederland kwam merkte ik dat werken op een kinderdagverblijf niets voor mij zou zijn.Het stond (en staat) mij tegen dat er (vaak) zoveel kindjes op 1 groep worden opgevangen met maar 1 of 2 leidsters. Daarom heb ik in 2007 besloten om gastouder te worden.

                              

Als gastouder vang je maar een beperkt aantal kinderen op, waardoor je ieder kind meer tijd en individuele aandacht kan geven. Ruim 5 jaar lang ben ik als gastouder werkzaam geweest bij verschillende gezinnen, ik ging naar de ouders toe om de kinderen in hun eigen huis op te vangen en dat heb ik altijd met heel veel plezier en veel liefde gedaan.

Door een aantal veranderingen was het voor mij niet meer mogelijk om nog als gastouder naar de ouders toe te gaan om de kinderen op te vangen. Daarom heb ik besloten om per 01-01-2013 een gastouderopvang aan huis te beginnen, Gastouderopvang 't Elfje!

Ik heb inmiddels een zeer brede ervaring opgedaan met kinderen van allerlei leeftijden, gezindten en achtergronden. Ook kindjes met een rugzakje en kindjes die  net wat extra aandacht nodig hebben zijn hier welkom. Natuurlijk heb ik ook mijn diploma Kinder-EHBO. Ik sta daardoor niet snel met mijn handen in het haar als er iets gebeurd of wanneer een kind acuut of op structurele basis gezondheids problemen heeft.

Ik vind het naast mijn ehbo, belangrijk om mijn kennis up to date te houden, daarom volg ik regelmatig cursussen en woon ik thema avonden/lezingen bij...

Ik hoop dat ik u met dit stukje informatie wat meer inzicht in mijzelf, mijn werkwijze en mijn motivatie om dit werk te doen heb kunnen geven. Ik vind het heel belangrijk dat ouders hun kindje met een goed en vertrouwd gevoel in de opvang kunnen achterlaten. Mocht u naar aanleiding van deze tekst nog meer vragen hebben stel die dan gerust.

 

Op Jongere leeftijd, helpend in de opvang van familie..