Even Voorstellen

Mijn naam is Elvera Stehouwer en ik ben geboren op 27-02-1987. Ik woon samen met mijn partner Thierry en zoontje Tycho(8) in een gezellige eensgezinswoning in Sprang-Capelle op de van Raveschotstraat 32. Thierry's dochter Demy (21) woont in de weekenden ook gezellig bij ons! 

 IMG-20160814-WA0007-kopie-1.jpg    20160813_212005.jpg 

Ik ben een warme, vrolijke, lieve, ondernemende, consequente,  niet rokende gastouder, die veel naar buiten gaat als het weer dit toelaat. Ik werk aan de hand van thema's, denk aan seizoenen, terugkerende feestdagen en verjaardagen etc.

Ik ben consequent, en heb duidelijke regels, normen en waarden.
Ik bied de kinderen structuur en veiligheid, waarbij ik ze dagelijks voldoende uitdagingen bied voor hun ontwikkeling.

Het belangrijkste vind ik dat een kind zich onder mijn zorg, zoveel mogelijk in "de veilige vertrouwde thuissituatie" kan en mag voelen. Een kind heeft dat nodig om zichzelf te kunnen en mogen zijn en moet zich gewaardeerd kunnen voelen in diens eigen zijn. Maar het is ook belangrijk dat een kind zichzelf lekker moet kunnen (of leren te) ontplooien binnen de eigen- en de gestelde grenzen.

 
Ik werk aan de hand van een pedagogisch beleidsplan met een rode draad van terugkerende activiteiten. Hierdoor kan uw kindje zich spelenderwijs op diens eigen tempo ontwikkelen door alleen, of samen met andere kindjes te spelen. Of mee te doen aan allerlei ontwikkelings stimulerende activiteiten zoals:
 
*Voorlezen en vertellen
*Verkleden/tafeltent
*Spelletjes en puzzels
*Lekker buiten zijn en Ravotten
*Tekenen en knutselen
*Muziek, liedjes en dans
*Speeltuinbezoekjes
*En nog veel meer... 
 
              
 

Verder ben ik een gecertificeerd VVE Gastouder,dat houd in dat ik werk met een VVE Programma, VVE Kiki  (Veelzijdige Voorschoolse Educatie). VVE kan bijdragen aan een positieve start in het basisonderwijs.  Kiki (een beer) komt bij de gastouder thuis wonen en beleefd daar allerlei avonturen met de kinderen mee.Bij VVE alle ontwikkelingsgebieden op een speelse manier aan bod. VVE is dan ook zeker NIET schools!

De woonkamer is geheel kindvriendelijk ingericht, er is een box aanwezig voor de allerkleinsten,denk verder aan een wipstoeltje, speelkleed, een speelhoekje met een keukentje en tafel om aan te kleuren en knutselen,kinderstoelen,allerlei speelgoed en nog heel veel meer. Buiten hebben we een compleet omheinde achtertuin waar voldoende speelruimte voor de kindjes is met (buiten)speelgoed met oa een trapoline,glijbaan en auto's/fietsjes. Op de 1e verdieping is een slaapkamer beschikbaar waarin uw kindje kan slapen. Ik heb voldoende vaste bedjes met aerosleepers beschikbaar ( 2 duoslapers). Uw kindje zal altijd in hetzelfde bedje slapen en geregeld zullen de bedjes verschoond worden, zodat uw kindje altijd in een schoon bedje slaapt.

                                                                                         **BINNENKORT NIEUWE FOTO UPDATE TUIN**

              PhotoGrid_1524568453274.jpg    PhotoGrid_1524588643511.jpg   PhotoGrid_1432298055600.jpg

 

 Omgaan met dieren voor kinderen vind ik heel belangrijk... Wij hebben dan ook een hond Berner Sennen Beau en  1 kat Sammie(die veel buiten is). De kinderen vinden het geweldig. Onze dieren zijn gewend aan (kleine) kinderen. Uiteraard word er dagelijks grondig schoongemaakt, zodat uw kindje altijd in een schone omgeving verblijft. 

         20200726_172946-2.jpg

                                     Sammie                                                                           Beau            

Bij ‘t Elfje staat liefde, warmte en geborgenheid voor uw kind centraal. Het kind moet zich thuis voelen en heerlijk kunnen spelen samen met de andere kinderen. Vooral genieten van mijn verzorging en toewijding voor uw kind en dat bereik je met veel liefde maar ook veel geduld, rust, regelmaat en structuur !

 

Doordat ‘t Elfje met een klein groepje kinderen werkt (max. 6 kinderen per dagdeel) kan elk kind zich goed ontwikkelen en ontplooien. Een kleine groep zorgt voor de nodige rust en voor veel individuele aandacht voor elk kind