Welke vorm van kinderopvang kiest u

Wie nog nooit iets met kinderopvang te maken heeft gehad, zal merken dat het vinden van het juiste opvangplekje niet eenvoudig is. 

 

 • Welke vorm van kinderopvang kiest u?
 • Waar moet u op letten bij uw keuze?
 • Wat kost de kinderopvang?


Dit zijn vragen, die al snel bij u op zullen komen. U kunt hier lezen wat voor een mooie, gezellige vorm van kinderopvang gastouderopvang is.

Kort samengevat:

 • Het is kleinschalig, intiem en huiselijk
 • Uw kindje hoeft niet te wennen aan verschillende gezichten en krijgt veel aandacht
 • U heeft als ouder maar 1 aanspreekpunt en kan zo makkelijk afspraken maken
 • Uw kindje kan zijn eigen ritme zoveel mogelijk houden.
 • U rekent af per uur , niet per dagdeel.

 

Het is kleinschalig, intiem en huiselijk.
Als gastouder mag ik in tegenstelling tot een KDV(met meerdere leidsters) maximaal 6 kindjes tot 13 jaar opvangen waarvan:
 • Maximaal 5 kinderen tot 4 jaar
 • Maximaal 4 kinderen tot 2 jaar
 • Maximaal 2 kinderen tot 1 jaar

Omdat de opvang plaats vind in de woning van de gastouder, is deze heel huiselijk. Voor uw kind een veilig idee. Eigenlijk een soort 2e 'woning' van uw kind. Doordat gastouderopvang zo kleinschalig en huiselijk is zal uw kindje zich snel thuisvoelen!

 
Uw kindje hoeft niet te wennen aan verschillende gezichten en krijgt veel aandacht
Doordat er maar 1 leidster is, de gastouder. Hoeft uw kindje niet aan verschillende gezichten. Uw kind heeft altijd 1 vertrouwd persoon in de buurt. En juist omdat ik als gastouder maar een beperkt aantal kindjes mag opvangen, kan ik mijn aandacht goed tussen alle kinderen verdelen. Uw kindje komt dus niets tekort...
 
 
 
U heeft als ouder maar 1 aanspreekpunt en kan zo makkelijk afspraken maken
Ook voor u als ouder heeft een gastouder veel voordelen. Omdat u niet te maken heeft met wisselende leidsters heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Zo onstaat er (vaak) een grote vertrouwensband. Afspraken maken verloopt op deze manier veel makkelijker. 
 
 
 
Uw kindje kan zijn eigen ritme zoveel mogelijk houden.
Doordat uw kindje ine en huiselijke sfeer word opgevangen kan uw kind vaak zijn/haar eigen ritme grotendeels aanhouden. Denk aan vaste gewoontes en rituelen, zoals vaste tijd voor eetmomenten, knutselen, activiteiten en vrij spelen en uiteraard slaapt uw kindje altijd in hetzelfde bedje met zijn/haar eigen spulletjes..
 
 
U rekent af wat er contractueel is vastgelegd (minimale afname van 7u per dag)
In tegenstelling tot een KDV rekent u bij een gastouder af wat wij hebben contractueel hebben afgesproken. Dat wil zeggen, de afsproken uren en/of contractueel vastgelegde uren worden doorberekend. Hierdoor hoeft u geen volle dag te betalen als uw kindje deze niet benut
 
Voorbeeld: U heeft voor uw kind opvang nodig van 10.00u tot 16.00u. Op de meeste KDV betaalt u dan 2 volle dagdelen,terwijl u deze niet benut. In het geval van een gastouder betaalt u alleen de uren tussen 10.00u en 16.00u. en niet een volle dag van 7.00u tot 18.00u Hierdoor spaart u al gauw geld uit! 

 

--- Ingeschreven bij KvK te Tilburg KvKnummer 58423621 ---